Aşa cum vă aşteptaţi, răspunsul este unul singur: cam naşpa. Începe să se strângă cercul, din ce în ce mai multe informaţii, dintre care mare parte inutile, chestii care nu o să ne folosească niciodată.
Încep cu materia mea "preferată", proiectare logică, unde absolut nimeni nu ştie nimic, trebuie să învăţăm cum funcţionează tot felul de circuite folosite în arhitectura calculatorului, şi în mod evident aşa ceva nu o să ne trebuiască niciodată, doar că de, o să dăm sesiune la aşa ceva, deci vrem nu vrem trebuie să avem măcar o idee... Să nu mai spun că trebuie să facem un proiect practic, cu sârme, rezistenţe, chestii din astea de le-am urât toată viaţa, chiar nu am idee cum o să fac aşa ceva, dar rămâne de văzut.
Apoi vine la rând USO (utilizarea sistemelor de operare). Deşi este una dintre singurele două materii care chiar contează din acest semestru, a început să nu mai îmi placă de când am dat parţial, credeam că o să dăm şi noi din ce am făcut, dar nu, trebuia să căutăm noi în manual şi în paginile din Linux, ceea ce a fost cam naşpa.. Iar ultima temă este foarte grea, şi se bazează doar pe chestii pe care trebuie să le căutăm noi pe google. În fine, la USO cel puţin învaţă toată lumea, pentru că suntem oarecum nevoiţi.
Matematicile, în special analiza, sunt foarte grele. Aşa că dacă nu v-a plăcut matematica în liceu vă dau un sfat prietenesc: nu veniţi la poli, cel puţin la Calculatoare se fac 3 cursuri de mate în primul an, pe care riscaţi să le picaţi pe toate, dacă nu ştiaţi matematică bine în liceu. Lăsând asta la o parte, la algebră pare puţin mai lejer, în sensul că nu avem exerciţii foarte grele, în schimb este foarte multă algebră. La analiză însă.. e rupere. Profii însă sunt foarte buni, la ambele matematici.
Programarea, ultima materie din care se dă examen, este cea de-a doua materie utilă, se face C la nivel de liceu şi momentan e destul de simplu, adică cine a făcut ceva informatică în liceu nu ar trebui să aibă probleme să ia note mari. Temele sunt accesibile şi nu necesită cunoştinţe foarte mari în informatică.
Mai avem o materie, introducere în informatică, opţională, la care este o plictiseală extraordinară la cursuri, se discută despre unităţile calculatorului, memoria, chestii din astea, numai chestii de toceală, care, evident, nu o să ne folosească niciodată. Dar asta e.
La sport se poate lua media 10 din prezenţă, norme şi o competiţie. A fost amuzant cum s-au dus vreo 100 de oameni la competiţie la şah, dintre care o mare parte veniseră doar să joace cât mai repede şi să plece acasă, pentru a-şi putea lua punctajul la sport.
În ultima săptămână de şcoală o să dăm 3 teste, ceea ce e nasol, mai ales că dăm la USO, introducere în info şi proiectare logică. Până atunci, însă, mai avem o temă la USO şi una la programare. Şi din câte am înţeles ăsta e cel mai uşor semestru posibil :)))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu