sâmbătă, 15 iunie 2013

A trecut un an??

Sincer nu ştiu când şi cum s-a întâmplat asta. Cel puţin semestrul 2 a zburat, efectiv, nu ştiu ce s-a întâmplat.. Ori am avut prea multe teme şi nu am realizat, ori chiar nu mă prind, ideea e că timpul a zburat şi cumva m-am trezit că a venit vacanţa, am terminat sesiunea şi sunt student în anul 2.. 25% din ăştia 4 ani au trecut, şi nu pot spune decât că mă bucur. Pentru că sincer, oricine e la Poli cred că 4 ani de zile se gândeşte la un singur lucru: cât mai e până se termină. Nu neapărat pentru că ar fi ceva extrem de complicat, dar pentru că e foarte mult de lucru. Mă aşteptam să fie mai interesant la facultate, dar după un an de zile pot spune că am avut trei tipuri de materii: cele complet inutile în meseria de programator (matematicile, fizica, electrotehnica, proiectare logică), cele utile, dar care nu aduceau nimic nou faţă de liceu (programare şi structuri de date) şi cele din care chiar am învăţat ceva nou: uso, unde am învăţat ceva shell scripting şi ceva comenzi în linux (evident, le-am uitat în proporţie de 90%, da' nu ar fi greu să le repet), şi metode numerice, unde am învăţat un nou limbaj (octave- versiune opersource de matlab, deci implicit şi ceva matlab), şi în plus am învăţat cum prin câteva comenzi simple, pe care le poate învăţa orice retardat, putem rezolva nişte probleme foarte grele, cum ar fi rezolvarea unor integrale şi a unor ecuaţii diferenţiale. Dar în rest.. nimic. Prin anul 2 pe semestrul 1 am înţeles că o să fie tot cam aşa, 2 materii de electronică şi 3 materii de programare, să zic, dar acuma mai e până acolo. Momentan mă bucur că am terminat..

Nu prea ştiu ce să zic despre poli.. E aceeaşi chestie tot timpul: trebuie să munceşti ca un rob. Nu trebuie să fii inteligent, nu,nu, asta nu este încurajat, trebuie doar să fii un animal de povară care bagă acolo sub nas un curs de 400 de pagini de electrotehnică, şi o să iei note bune. Dacă nu vrei să fii un sclav atunci o să fie cam nasol, există două variante, ori eşti foarte deştept, caz în care o să reuşeşti cumva să treci la majoritatea materiilor, dar cu note destul de mici şi probabil cu ceva restanţe, ori nu eşti suficient de deştept şi o să începi să o iei la vale, şi bulgărele o dată pornit foarte greu se poate opri.Credeam că facultatea promovează ideea de a fi inteligent.. Mare greşeală, nu îi pasă nimănui cât de deştept eşti sau câte ştii, important e să faci nişte chestii de rutină care ocupă foarte mult timp şi care nu te fac mai deştept cu nimic.. Bine, nu zic, nu mă plâng de temele de pe semestrul ăsta, au fost ok, la M.N. nu mi-a luat niciodată o temă mai mult de 4-5 ore, iar la S.D să zic 2 zile, parcă maxim 3, pe tema cea mai lungă, dar şi 3 ore pe ultima temă. Dar îmi amintesc de temele la USO.. nu demonstrai absolut, dar absolut nimic cu temele alea, nişte comenzi pe care trebuia să le cauţi ore întregi pe internet, bine că erau unii care au întrebat pe stack overflow şi am găsit uneori chiar un exerciţiu rezolvat complet. Iar ultima temă a fost chiar definiţia poli, 6-700 de linii de cod numai cu if-uri, chestie pe care o putea face orice idiot, însă mult, foarte mult de stat şi scris..

Eu încă mai am o doză de optimism, am auzit că în anul 3 începe să fie mai bine, avem materii care chiar ne folosesc pe viitor, asa ca s-ar putea sa fie mai ok. Iar la master (pentru că acuma oricine trebuie să îl facă şi pe ăla) am auzit că nu ar mai fi aşa stres.. În fine, momentan nu vreau să mă gândesc la asta, vreau doar să mă bucur de vacanţă şi să nu mai aud de poli până în octombrie :)) Vacanţă plăcută!

3 comentarii:

  1. Mai, ce sa zic, e pacat... Chiar ma asteptam acolo sa fie mai pretuiti oamenii care nu muncesc de dragul muncitului...

    O intrebare: studentii sunt geeks (vreau sa zic pasionati de info/inginerie/tehnologie) sau ii cam doare in cot?

    RăspundețiȘtergere
  2. E, sunt destui pasionati de info/tehnologie, da' cred ca sunt mai multi aia pe care ii doare in cot, dupa cum zici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce parere rea ti-ai facut despre calculatoare dupa primul an.. In anul 2 materii inutile iar, dar si materii ceva mai serioase, unde ti se pune ceva mai serios la munca creierul, mai ales semestrul 2.
    Si o sa ramana la sfarsit (cred eu, abia am termiant anul 2) in majoritate doar aia pasionati de info/tehnologie. Am trecut si eu de anul 1 si nu mi s-a parut atat de inutil(zici tu de uso ca te pune sa cauti pe google comenzile alea, dar acum stii ca exista comenzile alea.. much better); chiar daca in linii mari sunt deacord cu tine, nu uita ca asta e doar anul pregatitor unde majoritatea materiilor sunt la fel in toata politehnica. Abia de acum incepe mai serios facultatea.

    RăspundețiȘtergere