joi, 23 august 2012

Hai încă o postare

Mă cam plictisesc pe acasă, aşa că am zis să mai postez ceva. Şi evident, cum se vorbeşte doar despre referendum, o să spun şi eu două vorbe. Nu spun că ţin cu cineva, până la urmă toţi sunt o apă şi un pământ, dar totuşi... USL-ul este chiar sub orice critică. Suntem singura ţară în care socialiştii şi liberalii, cele 2 curente opuse ale democraţiei, îşi dau mâna pentru a lupta împotriva singurului partid care a încercat să schimbe ceva. Îmi pare bine că nu s-a aprobat referendumul, dar asta nu înseamnă nimic, în 2014 prostimea va vota USL, iar atunci o să vadă ei ce înseamnă dictatura în adevăratul sens al cuvântului... Cine ştie, poate peste 50 de ani o să avem şi noi democraţie, deşi mă îndoiesc din ce în ce mai tare.

Dacă ar fi eu să fac legea în ţara asta aş aduce un regim de extremă dreapta... Nu zic să fie chiar extrem-extrem, dar s-ar impune nişte legi serioase în privinţa ţiganilor şi a oamenilor fără educaţie... Aş schimba sistemul de învăţământ, l-aş face mult mai dur, în aşa fel încât să nu termine mai mult de 20% din oameni facultatea, iar doar acei oameni să aibă drept de vot. De asemenea, nu aş da drept de vot pensionarilor, ăia votează pentru că au primit un mic şi o bere gratis, să fim serioşi.. Ţiganii ar trebui puşi să muncească la liniile de metrou şi la autostrăzi, să facă şi ei ceva util pentru ţara asta... Aş schimba şi pedepsele date pentru diferite fapte, de exemplu în loc de închisoare pe viaţă, ceea ce înseamnă cheltuială pe banii statului, aş pune puşcăriaşii să muncească 10 ore pe zi la chestii gen canalul Dunăre - Marea Neagră. Plus că nu mi se pare corect să primeşti aceeaşi pedeapsă dacă ai omorât pe cineva de 90 de ani sau pe cineva de 18 ani, ar trebui ca pedeapsa în cazul al 2-lea să fie mult mai mare, gen închisoare pe viaţă, pentru că tu îi iei toată viaţa persoanei respective, în schimb în primul caz ar trebui să fie ceva gen 5-7 ani, cam cât ar mai fi trăit persoana respectivă.  Mi se par multe chestii nedrepte în ţara asta, şi în general peste tot, dar asta e.

O chestie minoră, dar importantă: câinii vagabonzi. Ar trebui omorâţi toţi şi desfiinţate toate adăposturile, dacă sunt buni samariteni care vor să îi ia acasă foarte bine, dacă nu ghinion, statul are cheltuieli mai importante decât adăposturi pentru animale, mai bine se mai construieşte un orfelinat ceva, în loc să se bage atâţia bani în câini. Sunt atâţia copii abandonaţi pe stradă, pe ăia nu îi vede nimeni, bine că pupăm în fund toţi câinii de pe stradă..

Şi ar fi multe de spus... Ar trebui să scadă dramatic numărul politicienilor, care nu ştiu decât să fure şi să mintă, iar banii să fie băgaţi în chestii mai importante, cum ar fi spitalele şi sistemul sanitar.. În fine, ne descurcăm şi noi cum putem, într-o lume fără ideal şi fără principii.

4 comentarii:

 1. Sunt cat de cat de acord cu afirmatiile tale,in special cea cu educatia,folosirea celor fara educatie la munci fizice si inchisoarea care te pune la munca DAR chestia cu diferentiere de pedeapsa pentru o crima doar dupa varsta victimei e o idiotenie.Ce faci,stai cativa ani sa intre la "reduceri de pedeapsa"?Tot sistemul de munca se bazeaza pe ideea ca tragi ca boul o viata ca dupa sa-ti permiti ultimii ani de comfort si siguranta.

  RăspundețiȘtergere
 2. Păi nu mi se pare acelaşi lucru să omori un tânăr de 18 ani, care mai are de trăit încă 50-60, sau un moş de 90. Pe sistemul ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte ar trebui să plăteşti atâta rău cât ai cauzat, aşa că ar trebui să stai la închisoare cam câţi ani din viaţă i-ai luat respectivului. Când aud că a fost omorât un bâtrân de 90 de ani parcă nu mă impresionează aşa tare, ca oricum nu mai avea mult de trăit, în schimb să fie omorât cineva de 20... asta e mult mai rău.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu e mult mai rau,e tot o crima,are aceeasi valoare morala negativa.Daca e insa sistemul ochi pentru ochi si dinte pentru dinte,ar trebui pedeapsa cu moartea in ambele cazuri.Dar exista circumstante atenuante sau agravante.Nu e totul atat de alb sau negru.
  Oricum omul nu are nevoie de-un sistem de dreapta,atata vreme cat nu exista educatia sa-l sustina.Uita-te la gruparile de extrema de la noi,sunt o ceata care nu au nicio tangenta cu o forma de societate civilizata.Auzisem de la un tip de se intitula de dreapta ca distractia lui e sa mearga-n Rahova cu maceta sa bata tigani(ceea ce mi se parea o minciuna).O solutie pentru tigani ar fi educatia fortata.Te prinde ca furi,iti ia copilul,ti-l baga sa ti-l educe ca sa nu ajunga ca tine.Si ar fi mult mai ieftin decat tot rahatul cu ONG-uri de-acum.

  RăspundețiȘtergere
 4. Aici ai dreptate, nu am ce sa comentez, gruparile de dreapta de la noi sunt mai degraba o ceata de huligani... Sa speram ca in viitor o sa fie mai bine si oamenii o sa mai evolueze.

  RăspundețiȘtergere